top of page
Pernille Wensel.JPG

Reisen fra tenåring til ung kvinne har blitt ny EP

 

Lever drømmen sin

Pernille Wensel fra Bergen lever drømmen sin; “Bare muligheten til å holde på med musikk, som jeg gjør nå, er drømmen min”, smiler hun. Låtskriveren blir straks aktuell med ny EP; “Disse låtene ble skrevet i en tid hvor jeg prøvde å finne meg selv som artist og nylig voksen”, forteller hun og humrer; “Hvis du kan kalle 18 voksen da”. Hennes andre EP “Poison Love” kommer på fredag 28.oktober.

 

Besettelse, synd og fortærende tiltrekning

Pernille er mer enn en “søt og snill jente”, hun er blitt en ung kvinne. Hun omfavner ikke bare seg selv, men også sin seksualitet, og det reflekteres godt i den nye EP’en; “Jeg fortsetter med kjærlighet som tema, men nå tar jeg det litt lenger”, smiler hun lurt. Artisten forteller at overgangen og reisen fra tenåring til ung voksen har hatt stor påvirkning på lydbildet hennes og i måten hun nå skriver låtene sine på; “Jeg har blitt eldre og det reflekteres i det jeg skriver om”, sier hun, “Følelsene blir mer intense. Istedenfor å synge om å elske noen, synger jeg om besettelse, synd og all fortærende tiltrekning”. 

 

“Poison Love” inneholder 6 spor og 5 av dem er allerede utgitt som singler. Den siste låten, “Rockstar Energy”, som slippes sammen med EP’en er en pop/rock-låt med et mer akustisk uttrykk.

 

- Følte meg som en rockestjerne

Pernille håper “Rockstar Energy” vil fungere som en selvtillitsboost til den som hører på; “Låten handler om å stole på deg selv, vite hvor du skal og deretter eie og omfavne den endringen i deg selv”, forteller hun. Inspirasjonen til låten kom da Pernille fikk sin første el gitar; “Jeg hadde ønsket meg en skikkelig lenge, og så fikk jeg en rød, dritkul en!”, gliser hun. Allerede samme dag ble “Rockstar Energy” til; “Når jeg holdt gitaren følte jeg meg som en rockestjerne og skrev en sang om det. Jeg spilte så lenge at fingrene mine holdt på å falle fra hverandre”, fniser hun og fortsetter “For å si det litt enkelt handler låten om å ha en drøm om å bli en rockestjerne og at du vet at du kommer til å få det til”.

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook
PernilleWensel.JPG

1. Here we go again

funky, fengende, dansbar. Handler om å våkne opp etter en drøm om en person, som du plutselig har nye følelser for, og en gjentagende tanke: nå skjer det igjen.

2. Burn

varm, dansbar, fengende. Inspirert fra den populære Netflix serien ‘Shadow and Bone’, og handler om å være så forelsket i noen at det er ingen grenser for det du hadde gjort for h*n. Inkludert å sette verden i flammer.

3. Rockstar Energy

gitarbasert, pop/rock, akustisk uttrykk. Handler om å nå målene sine til tross for at andre mener noe annet, og at du lever din største drøm som rockestjerne.

4. I Hate That I Care

varm, dansbar, fengende. Om å være forelsket i noen som viser interesse for en annen og hate at du føler det sånn og at du bryr deg.

PernilleWensel.JPG

5. Woman

r&b/pop, elektronisk, mange fete drop. Om spesifikke utfordringer som jenter altfor ofte går igjennom. ‘Woman’ understreker viktigheten av å være stolt av at man er en jente og elske seg selv.

6. Obsession

punk/pop, energisk. Når en forelskelse blir til en kaotisk, avhengig besettelse. Grenser krysses og ting blir tatt for langt.

I riktig retning

Pernille har fått stor respons på musikken sin, med bl.a radiospilling, avisintervju og omtale i Norge og utlandet, i tillegg til spillelisten “New Music Friday” på Spotify; “Det virker som folk liker retningen jeg tar med musikken min”, sier hun. I sommer spilte hun på sin aller første musikkfestival for ungdom; “Jeg elsket hvor engasjert publikum var til tross for dårlig vær”. 

 

- Vi må stå opp for hverandre

Selv om Pernille elsker alle låtene på “Poison Love” og gleder seg til å dele “Rockstar Energy”, er det likevel én av sangene som betyr litt ekstra for henne fordi den er svært personlig; ““Woman”. Denne handler om opplevelsene jeg og mange andre jenter har gått gjennom fordi vi er: jenter. Vi lever i en verden hvor mye er urettferdig, og likestilling er noe vi fremdeles må jobbe mot. Budskapet i låten er at vi må stå opp for oss selv og hverandre, og elske den vi er”, sier hun engasjert. 

 

I utvikling med et godt team

Pernille jobber tett med artist Myrna Braza og musikkprodusent Thomas “Tomtom” Haugland i Tomtomstudio i Bergen, som har vært en del av den musikalske utviklingen hennes siden begynnelsen; “Låtene er blitt mer dansbar, fengende, opptempo, og jeg eksperimenterer i tillegg med nye sjangre som punk og rock”, sier hun stolt. Hun synger og spiller piano daglig, ble med i et kor i høst og skriver nye låter hver eneste uke, som hun så jobber videre på sammen med Myrna. Neste høst er planen å studere musikk i London, som hun håper vil åpne flere, spennende dører for henne; “Men høydepunktet i karrieren kommer alltid til å være å jobbe i studio sammen med Myrna og Tomtom og skape nye spennende låter sammen”.

 

Utforsker nå en mer sexy side av seg selv

Pernille røper at hun allerede er godt igang med sitt neste prosjekt, nemlig innspillingen av sitt debutalbum; “Jeg kan røpe at albumet skal hete ‘Sinners Club’. Jeg tror det sier veldig mye om retningen musikken og jeg tar”, smiler hun lurt, “Det blir mye nytt og kult, masse uventet og kanskje noen tårer. Jeg utforsker en enda mer sexy side av meg selv enn det jeg har gjort tidligere”.

 

Noe for alle

Det Pernille gleder seg mest til når “Poison Love” er utgitt, er å dele utviklingen hun har hatt som artist, i form av låtskriving, lydbilde og det visuelle. Hun liker å tenke at hun har noe for alle; “Jeg elsker å prøve ulike sjangre, derfor vil jeg si at alle låtene mine har et forskjellig publikum”, forteller hun. Hun mener “Poison Love” kan høres på hvor som helst; “Men det blir en helt annen opplevelse når du hører på låtene på full guffe i bilen. Se for deg at bassen vibrerer, vinduene er nede og at du skriker sangtekstene sammen med venner”, avslutter hun.

PernilleWensel.JPG
bottom of page