top of page
Kingsley.jpeg

Norsk reggae som varmer i høstmørket

 

Ble inspirert av regnet

Årstiden vi nå er kommet inn i kan påvirke humøret på mange måter; Mørket faller på fra tidlig ettermiddag og temperaturen synker for hver dag. I Bergen regner det i gjennomsnitt 200 dager i året, og høsten er ofte den våteste perioden. Til tross for at vi skjermer oss fra nedbøret under store paraplyer, gjemmer hodene langt inni hettene på varme og vanntette ytterjakker, og småløper i gatene så vi fortest mulig kommer oss inn i varmen, er denne mørkeperioden også en tid hvor kreativiteten blomstrer. 

Bergenske Elisia Shine har nemlig latt seg inspirere av ruskeværet, og i samarbeid med artisten Kingsley Anowi, har de laget den reggae-inspirerte låten "Det kan bare regne". Låten er produsert og spilt inn i Tomtomstudio og kommer på fredag 11.november; 

Den handler om kjærlighet som får deg til å glemme at det bøtter ned”, smiler Elisia Shine, “Den er positiv, leken og lett, en gladsang som får deg i godt humør”.

Sprer glede

Både Elisia Shine og Kingsley har vært travel med flere singelslipp dette året, på både norsk og engelsk. Elisia synes det er mer personlig å synge på norsk og at det er kult å synge på dialekt. Som med flere av låtene hennes, ønsket hun også denne gangen å spre glede; “Det er en perfekt låt å høre på i høstværet da den sprer positive og gode vibber som forhåpentligvis får deg til å løfte blikket og glemme de grå skyene”, forklarer hun.

  • https://www.instagram.com/elisia_shine/
  • Facebook
Elisia Shine.jpg
ElisiaShine.png

Løfter låten til et nytt nivå

Underveis i låtskrivingsprosessen fikk "Det kan bare regne" et lydbilde og varme som gjorde det klart for Elisia hvem hun ønsket å synge sammen med; “Reggae-uttrykket fikk meg umiddelbart til å tenke på Kingsley, og at han ville passe perfekt til den”, forteller hun engasjert. Hun sendte artisten, som også er fra Bergen, en melding og spurte om han kunne tenke seg å samarbeide på låten, og idet han hørte den var svaret et rungende “ja!”; "Dette var et spennende reggae-prosjekt jeg bare ikke kunne si nei til", smiler Kingsley, "i tillegg til at Elisia har en unik stemme". “Kingsley er en utrolig flink artist", svarer Elisia, "Det er veldig kjekt at han er med da han løfter sangen til et nytt nivå. Det hadde ikke vært det samme uten han. Han er en positiv, glad og chill fyr som kler dette uttrykket perfekt", stråler hun.

Med hjelp fra familie og venner

Elisia Shine synes høsten til tider kan være tung og trist; “Men selv om det regner og er litt mørkt og trist ute, så hjelper det å ha mennesker man er glad i som kan hjelpe å skifte fokuset. Varmen og kjærligheten fra de rundt oss, fra kjæreste, venner og familie kan hjelpe oss å komme igjennom den regnfulle høsten og mørke sesongen”, avslutter hun og håper “Det kan bare regne” også vil bidra med det.

bottom of page