top of page
Mina.jpeg

Tidløst, varmt og sjelfullt

15 år gamle Mina Gripsgård fra Bergen slipper sin første låt “River”, på fredag 13.mai, og synger om det å være tilstede i seg selv; 

Jeg liker å tenke på “River” som den følelsen av å sitte på kanten av et svaberg og se utover havet rett etter at solen har gått ned. Når havdisen ligger som et slør over verden”, forteller hun drømmende, “Det er da alt forsvinner i hodet, samtidig som du kan tenke”.

 

Magisk - endelig en ny “Aurora”?

“River” kan egentlig forklares med ett ord; nemlig magisk. Dette er en aldeles vakker låt, produsert i Tomtomstudio i Bergen. Mina sin stemme er nær og sjelfull med en helt unik formidlingsevne. Det er vanskelig å tro at hun bare er 15 år gammel! Komposisjonen og lydbildet rundt stemmen og melodien gjør lytteopplevelsen ekstra stemningsfull med en følelse av indre ro. Låten er behagelig, varm og sjelfull og treffer deg rett i hjerteroten fra første strofe. “River” blir nok en favoritt på øret hos mange i tiden fremover. Hvis du ser etter en vakker, tidløs låt som treffer deg i både hjerte og sjel, så er dette definitivt en å lytte på!

  • https://www.instagram.com/lovejimo

Opplevelsen ga mersmak

Til tross for sin unge alder har Mina drevet med musikk i åresvis; “Jeg har alltid elsket å synge”. Helt siden høsten 2018, da hun bare var 11 år gammel, har hun tatt sangtimer hos artisten Myrna Braza, som er der artistkarrieren har sitt utspring. Ett av høydepunktene så langt er å opptre på selveste Sentrum Scene i Oslo, i forbindelse med MGPJr i 2020, som i tillegg ble vist på TV for mange hundre tusen seere; “Det var en lærerik opplevelse. Jeg synes det var veldig gøy!”. Erfaringen ga henne mest mersmak på låtskriving, og hun har både skrevet og spilt inn flere låter siden dette, som altså nå har ført oss til hennes aller første hjertebarn, “River”.

Først og fremst en følelse

““River” handler om en følelse mer enn en spesifikk ting”, forklarer Mina når vi går i dybden av låtens budskap; “Jeg ville uttrykke meg, men visste ikke helt hvordan jeg skulle sette ord på det. Så det ble en sang med masse metaforer som kan tolkes på hvilken som helst måte”, ler hun, “men det er først og fremst en følelse”. De fleste låtene hun lager blir først til ved pianoet; “Jeg synes det er gøy å lage melodier og tekster, men det er vanskeligere enn man tror”. 

 

Leker med ulike sjangre

Mina har funnet ut at hun liker å eksperimentere med sjangre, og utfordrer seg selv litt ved å trø utenfor komfortsonen. Selv beskriver hun “River” som alternativ pop, dreamy pop og på nippet til “indie”; “Sangen er ikke overveldende med tanke på lyder, og den har en rolig, naturlig oppbygning, veldig chill”, smiler hun stolt. 

 

For dem som vil lytte og tenke

Mina elsker låten sin, men det er et helt spesielt sted i den der teksten treffer henne aller mest selv, og noe som hjelper henne å håndtere vanskelige situasjoner i hverdagen; “Like the wind in the trees, it’ll all blow over, at least at some point”; 

Det er det jeg selv tenker på når jeg er i en situasjon hvor jeg føler meg hjelpeløs, vil helst bare forsvinne under jorden, eller bare vil hjem. Det beskriver det at det går over”. Mina tror "River" vil passe dem som bare vil lytte og tenke litt; “Man kan høre på den og på teksten og tenke noe nytt hver gang”.

bottom of page