top of page

En sang om hjernen som aldri står stille

For noen få år siden fikk Elin fra duoen Hallaisiken diagnosen ADHD, en nevroutviklingsforstyrrelse som forekommer hos barn, unge og voksne. På fredag 9.september kommer duoen med singelen «1000 skjermer», som nettopp handler om hvordan Elin opplever diagnosen; 

«For meg er det som å ha 1000 skjermer i hodet som kjemper om oppmerksomheten samtidig», forklarer hun.

Fengende og beskrivende

"1000 skjermer" er en energisk, fengende og dansbar poplåt som samtidig gir et godt innblikk i hvordan ADHD kan oppleves, med enkle og gode beskrivelser som i hovedsak er rettet mot barn og unge, men som likevel kan passe alle aldre. Låten har et stort allsangs-potensiale og det er lett å forestille seg at kjernepublikummet, nemlig barn og unge, vil synge med på denne.

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook
Hallaisiken.jpg
Hallaisiken.jpg

Konsentrasjonsvansker og hyperfokus

Hallaisiken forteller at alle opplever ADHD-diagnosen ulikt, men at det også finnes mange likhetstrekk. Konsentrasjonsvansker er gjerne noe en forbinder med ADHD. Det er en sannhet med modifikasjoner; "Det handler egentlig om hva en må konsentrere seg om", forklarer Elin, "Å gjøre noe som er kjedelig når du har ADHD er nesten umulig, hjernen nekter å gjøre det". Dette gjør at Elin, og mange andre ADHD-ere, må finne på spennende måter å gjøre kjedelige ting på, slik at hjernen synes det er interessant og gidder å gjøre det. Dersom noe er gøy, derimot, kan en gå inn i noe som heter hyperfokus. Da står tiden stille, og konsentrasjonen varer evig; "En glemmer alt annet rundt seg, til og med å spise og gå på do", forteller hun.

 

Albumutgivelse rett rundt hjørnet

Hallaisiken jobber med barn og unge til daglig og håper at musikken de lager kan være et bidrag når barna senere skal uttrykke seg om ting de tenker på. Det siste året har duoen samarbeidet med musikkprodusenten Tomtom og et knippe dyktige musikere i Bergen, og spilt inn et album bestående av 8 poplåter som er spesielt tilpasset aldersgruppen de jobber med; "Tekstene er en blanding av fantasi og virkelighet, tøys og alvor", forteller de.

Du er ikke alene

Underveis i låtskrivingsprosessen ble det viktig for duoen å lage en låt som setter lys på ADHD og hvordan diagnosen kan oppleves, i håp om å bidra til enda større forståelse og samhørighet; "Det er så godt å vite at man ikke er alene", forteller Elin. 

 

Etterhvert som albumet ble ferdigstilt bestemte duoen seg for at tittelsporet på hele albumet også skulle være «1000 skjermer»; «Tittelen sier litt om hvordan det er å ha en hjerne som aldri er stille, og hvor alt skjer — samtidig», forteller Elin. "Det er veldig mange mennesker med ADHD, men det er enda flere som ikke vet hva det er for noe, og akkurat det ønsker vi å gjøre noe med - igjennom musikk", smiler Kristine.

 

Samler nevrokrydrede hjerner

Forrige singel "Dykkermaske" ble sluppet i august til god mottakelse, med flere radiointervju og radiospilling. Nå gleder duoen seg til nytt singelslipp på fredag sammen med konsert på Torgalmenningen under Kulturnatt i Bergen; "Vi har veldig lyst å samle så mange ADHD-ere og nevrokrydrede hjerner som mulig", sier de engasjert. 


I oktober slippes albumet i sin helhet, som blir feiret med slippefest i Bergen.

Singel 1000 skjermer cover art.jpg
bottom of page