top of page

HARD TO LET YOU GO
Therese Ek

Personlig og rett fra hjertet

 

Artist og låtskriver Therese Ek fra Bærum har samarbeidet med Gaute Ormåsen, tidligere kjent fra Idol, i sin nye poplåt “Hard to let you go”, som kommer fredag 8.april;

Den er personlig og skrevet rett fra hjertet”, sier Therese, “Og det at det er den første låten jeg gir ut på mange år betyr veldig mye”. 

 

Drømmende og behagelig 

“Hard to let you go” er en drømmende og enkel poplåt. Ved første gjennomlytting blir man dratt med i den sårbare historien i låten. Therese’s myke og vennlige vokal synger oppå et behagelig fingerspill av gitar og lette pianotoner. Lydbildet heller mot poprock-sjangeren, men slipper aldri de store trommene løs i refrenget, og holder dermed fokus på vokalen hele veien. Hvis du liker artister som Synne Vo vil du definitivt sette pris på “Hard to let you go” - en behagelig poplåt perfekt for våren som nå er på vei.

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • YouTube
  • TikTok
Therese Ek.jpeg
Hard to let you go.JPG

Drømmen har gått i oppfyllelse

Therese begynte å jobbe med “Hard to let you go” i april 2021, men synes det var vanskelig å samle tankene sine rundt prosjektet, fordi låten var så personlig. Hun hadde også to store drømmer om hvem hun ville samarbeide med denne gangen, nemlig Ormåsen som produsent og Kine Ludvigsen som korist, noe hun trodde var uoppnåelig; “Men så tok jeg kontakt med dem og begge sa ja!”, sier hun opprømt, “Musikken til Gaute og Kine har betydd så mye for meg i oppveksten og ungdomstiden, så nå har drømmen gått i oppfyllelse”. 

 

Truffet i hjertet av musikken

Ikke nok med at drømmen om å samarbeide med Gaute og Kine ble oppfylt, men Therese har også fått hjelp med teksten i låten sin, av søstrene Maren og Charlotte Wallewik fra Kristiansand; “Jeg har aldri blitt truffet mer i hjertet enn av tekstene i musikken deres (Oakland Rain og The Ella Sisters - red.anm), og jeg brukte hele våren og sommeren ifjor på å høre på dem”, forklarer hun, “De sa ja til å hjelpe meg med teksten min! Så det er takket være dem at den er som den er nå”, smiler hun stolt.

Opplevelse for livet

Therese har drevet med sang helt siden barndommen. Første gangen hun spilte inn i studio var sammen med koret hun var med i. Opplevelsen ga mersmak, og i tenårene spilte hun inn i flere musikkstudioer; “Det var først da jeg tok kontakt med Erik Smaaland, som var den største leverandøren av russelåter i Oslo/Bærum i 2008, at jeg følte jeg hadde en sang som virkelig var verdt å gjøre noe med”, forteller hun. Samarbeidet resulterte i låten “Insane” og førte til flere konserter som Therese trivdes veldig godt med. Da de så laget neste låt “Where I belong” sammen, ble hun valgt ut til “Se og hørs sommerstjerner” og dro på turné hele sommeren; “Det var en opplevelse for livet og jeg møtte mange mennesker som kom til å bety mye for meg i årene fremover”, mimrer hun. 

 

Etter suksessen med Se og hør sin sommerturné 2 år på rad, og flere spennende musikalske samarbeid i årene fremover, bl.a med rapperen Chris Baco og musikkprodusenten Jesper Borgen, fortsatte Therese å lage låter og spille konserter. Men så, i 2013, ble det brått stille.

 

Ble vekket til live igjen

Therese forteller at hun tok en lang pause fra musikken; “Og i årene fremover ble jeg en skygge av meg selv”. Hele 8 år gikk forbi før hun fant tilbake til sanggleden; “Jeg møtte en som ga meg lyset tilbake”, smiler hun, “Jeg strålte, fikk tilbake venner og gleden i livet”. Hun ble også oppfordret av følgerne sine på Snapchat om å satse på musikken. Slik begynte reisen til “Hard to let you go”; “Det var en glad sang i starten”, forklarer hun, fordi hun var lykkelig igjen og forelsket, “men ettersom historien utviklet seg så gjorde også sangen det”, forteller hun videre. "Vi hadde bare en kort affære, men jeg sitter fortsatt igjen og lurer på om jeg tok det rette valget ved å avslutte det, fordi det også gjorde meg så godt når vi var sammen”. Derfor synes Therese nå at låten passer best for dem som går igjennom en tøff periode i livet, eller som sliter med å avslutte et kjærlighetsforhold.

 

Det er lov å drømme

Therese lager musikk fordi det er gøy, og det å sette seg selv på utstilling ved å dele ny musikk og spille konserter igjen, har hjulpet med å lette på angsten som utviklet seg etter alle de tøffe årene. Fremover er målet å klare å nå 10000 avspillinger på “Hard to let you go”. Hvis hun klarer det er det neste målet å samarbeide med to av sine store forbilder, Chris Holsten og Tix; “Det er lov å drømme”, smiler hun lurt.

ThereseEk.jpeg
bottom of page