En mørk powerlåt som slår ned på "Styggen på ryggen"

 

 

Det kan være fryktelig vanskelig å ignorere stemmen som av og til kommer snikende og hvisker løgner i øret ditt, og prøver å få deg til å tvile på deg selv. Artisten Elisia Shine fra Bergen har følt mye på dette i livet, og “Styggen på ryggen” følger henne så og si daglig. Det har nå inspirert henne til å skrive låten “Nothing on me”; “Den handler om å reise seg fra disse løgnene som desperat prøver å holde deg fast - og nede”, forteller hun.

Med på låten er rapperen Prana; “Første gangen jeg så Prana opptre tenkte jeg at hun var helt rå! Etterpå spurte jeg om hun ville samarbeide på en låt og det ville hun. Denne sangen har attitude og hun har en rå stemme som passer så godt til den”, smiler Elisia Shine.

Med et hint av amperhet

“Nothing on me” er produsert og spilt inn i Tomtomstudio. Låten oser av power, og sounden av store, tunge og stødige trommer, et dypt, heftig bass-riff og mørke synther underbygger hiphop-preget. Et fengende refreng synges med inderlighet, og sammen med rap med et iltert snev i seg, blir dette en mørk powerlåt med et hint av amperhet, som fremmer budskapet om å slå hardt ned på løgner.

  • https://www.instagram.com/elisia_shine/
  • Facebook
Elisia Shine.jpeg
Elisia Shine.jpeg

I 2020 kom vendepunktet

I mange år drømte Elisabeth, som er artistens egentlige navn, om å lage sin egen musikk. Til tross for å ha drevet med sang siden barndommen, med bl.a musikklinje på videregående skole og sangtimer, turde hun ikke å satse på drømmen sin; “Tvilen har fulgt meg hele livet”, forklarer hun. Men så, i 2020, kom det store vendepunktet; “Jeg meldte meg på en lokal låtskriverkonkurranse for å pushe meg selv til å fullføre en låt. Jeg trodde aldri jeg skulle vinne!”, stråler hun. Erfaringen ga henne litt mer tro på seg selv igjen og for første gang ferdigstilte hun en låt.

 

Tar tak i drømmene sine

Nå, 2 år etter, har Elisia Shine skrevet og spilt inn en drøss med låter, utgitt flere singler på både norsk og engelsk, blitt spilt på radio, hatt avisintervju, spilt konserter, og hun er også igang med innspilling av sin første musikkvideo. Hun kriger likevel fortsatt mot tvilen, som river og sliter i henne hver dag; “Jeg må nok fortsette å kjempe mot den. Jeg lar den iallefall ikke stoppe meg lenger, så det er et fremskritt”, sier hun bestemt. Artisten er fornøyd med at hun lager musikk og deler den med verden; “Da føler jeg at jeg iallefall tar noen steg, kommer meg litt videre og gjør noe med drømmene mine. Og så håper jeg jo at flere får hørt om musikken min etterhvert og at det åpner seg noen dører”, smiler hun håpefullt.

 

Ønsker å gi lytteren en boost

Elisia Shine forteller at hun har fått mange gode tilbakemeldinger på musikken sin hittil, som at den er fengende, har blitt danset til og satt på repeat, noe hun er veldig glad for. I høst planlegger artisten både konsert og mer musikk, og etterhvert kommer det altså musikkvideo til “Nothing on me”. Nå håper hun at låten gir en boost til lytteren og at den også blir tatt godt imot; “Forhåpentligvis får du en god følelse når du hører den. Det er en sang man kan “vibe” med’”, sier hun, “Ingen løgner skal få holde deg tilbake lenger eller stoppe deg”, avslutter hun.