top of page

Vanskelig ungdomstid ble til låt

En reise tilbake i tid

25 år gamle Ann-Kristin Bortheim fra Bergen gikk igjennom en vanskelig tid i oppveksten som har inspirert henne til å skrive låten “Om eg bare kunne gått tilbake”, som kommer på fredag 10.februar. Hun mimrer tilbake til da hun var 15 år gammel og ikke hadde det bra med seg selv, og tenker ofte på hva som hadde skjedd hvis hun kunne dra tilbake i tid og fortalt seg selv at livet kom til å bli bedre; “Ville jeg ha trodd på det?” er noe hun ofte grubler på; “Jeg forstod ikke at de problemene jeg hadde da kom til å gå over. Jeg trodde ikke på de rundt meg som prøvde å forklare og snakke meg til fornuft”, forteller hun. Nå har hun satt ord på følelsene hun kjente på den tiden og tror flere kan kjenne seg igjen i dem.

Formidler håp

Det har blitt viktig for Ann-Kristin å formidle håp i musikken sin, og hun ønsker spesielt å nå frem til unge med et positivt budskap; “Jeg håper barn og unge som sitter med litt tunge følelser selv, får et håp om at det kan gå bra likevel. Man må være tålmodig og øve på å se de positive sidene ved seg selv og livet”, forteller hun. Samtidig håper hun at mennesker som, heldigvis, ikke sitter inne med vonde følelser, får en større forståelse for at andre kan være i en vanskelig situasjon som de føler seg fastlåst i. Ann-Kristin opplever selv ”Om eg bare kunne gått tilbake” som trist, men med en rolig og behagelig stemning som passer godt å høre på når man slapper av, eller på morgenkvisten for å få en deilig start på dagen; “Eller når man selv er litt trist og trenger å høre på noe som man kan relatere seg til”, smiler hun.

  • https://www.instagram.com/elisia_shine/
  • Facebook
Ann-Kristin Bortheim.jpg
Ann-Kristin Bortheim 2.jpg

Setter ord på følelser

Ann-Kristin sitt låtskrivereventyr begynte for noen få år siden da hun fikk i oppgave å lage en egenskrevet låt til eksamenskonserten sin på Høgskolen på Vestlandet, og det var her hennes aller første låt “Når stjernene blinker” ble til. Også der lot hun seg inspirere av en vanskelig ungdomstid; “Jeg skrev den til mine foreldre som var så tålmodig og hjelpsom, og holdt ut i de periodene jeg hadde det vanskelig og ikke var den letteste å håndtere”, smiler hun takknemlig. 

Opplevelsen ga mersmak

Hun opplevde mange blandede følelser da det var tid for utgivelse; “Det var en ny følelse. Litt skummelt, for jeg er kritisk mot meg selv, og har aldri følt meg «god nok». Jeg var redd for hva andre synes samtidig som at jeg synes det var stas og gøy å vise frem et produkt jeg hadde jobbet med, og er stolt over”, forteller hun. Hun fikk mange gode tilbakemeldinger på både debuten og sangstemmen sin, som sådde frøet for den kommende låten, og har gitt henne mersmak på å satse mer på musikk; “Det har gitt meg bekreftelser på at det jeg gjør kan også være godt nok”. "Når stjernene blinker" beskriver hun også som nedpå, med en behagelig stemning, litt trist, men med håp - et lydbilde hun er veldig glad i. 

 

Den gode opplevelsen
Ann-Kristin jobber til daglig som lærer på barneskole i Haugesund, for 4. og 6.trinn, noe hun trives godt med, spesielt når hun underviser i musikk; “Jeg tar med meg masse inspirasjon hjem fra elevene”, sier hun. Selv om det er travle dager finner hun tid til sin egen musikk og forteller at i tillegg til at hun har nye låter på gang, så har hun snekret sammen et band, blitt medlem i kor, og ønsker å jobbe på musikkfestivaler i sommer. Der kan hun bruke musikkompetansen sin til bl.a rigging og lydprøver, med mål om å gi publikum en god opplevelse.

Men viktigst er kanskje egenutviklingen som låtskriver og artist; “Flere ønsker å følge meg og gleder seg til å følge meg videre, noe som er skikkelig kjekt og spennende”, smiler hun. Hun er veldig spent på mottakelsen av “Om eg bare kunne gått tilbake”; “Jeg håper at de som både lytter til teksten, melodien og stemningen får en opplevelse av at dette er et fint budskap å formidle, samtidig som at alt henger sammen og har en mening”, avslutter hun.

bottom of page