top of page
Elisia Shine cover.jpg
Elisia Shine cover.jpg

I august ble den bergenske artisten Elisia Shine smittet av Covid og satt i isolasjon, som inspirerte henne til å skrive poplåten “Prison”, som kommer fredag 28.januar. Nå, like før singelslippet er artisten på vei ut av isolasjon - for 2.gang!

“"Prison”” handler om hvordan det føles når man har fått corona, og den desperate lengselen etter å komme seg ut av “hjemmefengselet”. Man føler seg jo nesten stemplet som kriminell og må sone”, forteller Elisabet Haukanes, som er artistens egentlige navn. 

 

“Prison” åpner med en vakker og mystisk strykermelodi som overtas av artistens kraftfulle og særegne stemme, og smeltes sammen med et moderne lydbilde av bl.a store synther og programmerte trommer. Refrenget fester seg enkelt på hjernen og sammen med et ytterst aktuelt tema kan “Prison” fort bli en attraktiv låt.

 

Covid og isolasjon - for 2.gang!

Starten på det nye året ble altså ikke helt som Elisia Shine hadde sett for seg. Da hun ble smittet av Covid første gangen fikk hun milde symptomer som lett hodepine og forkjølelse. Nå er hun på vei ut av isolasjon for 2.gang på under 6 måneder; “Jeg kjente det mer denne gangen”, forklarer hun, “Jeg fikk tungpust, vondt i halsen, frysninger og orket ikke så mye”. Det er likevel den psykiske delen ved isolasjon som er verst; “Første gangen ble jeg skikkelig deppa av å være innestengt og telte bare ned dagene. Jeg er en ganske sosial person som liker å farte rundt”. Hun ble heldigvis ikke like nedfor andre gangen grunnet mindre isolasjonstid; "Jeg ble litt rastløs innimellom, men andre isolasjon gikk bedre da jeg slapp å være så lenge hjemme".

Musikk hjelper å bearbeide følelser

Det å høre på musikk og å skrive låter ble en stor og viktig hjelp for å komme seg igjennom isolasjonen; "Jeg kunne sette på en låt som snudde om på hele humøret. Plutselig kjente jeg på glede igjen og tenkte at dette her skal jeg klare!”. Hun tror mange kommer til å kjenne seg igjen i "Prison" og håper at musikken hun lager kan hjelpe andre; “Det å skrive sanger er en måte å uttrykke følelsene mine på som igjen kan hjelpe meg å bearbeide de. Jeg håper sangene mine også kan gjøre det for andre”.

 

Fikk tilbake troen på seg selv

Elisia Shine har alltid hatt lyst til å satse på en artistkarriere, og har drevet med musikk og sang så lenge hun kan huske. Likevel har hun manglet troen på seg selv, en tvil som har fulgt henne gjennom hele livet; “Jeg har alltid vært glad i å synge og skrev min første ordentlige sang da jeg gikk i 7.klasse. Jeg tok sangtimer og gikk musikklinjen på videregående. Jeg prøvde samtidig å skrive mine egne låter, men følte aldri det ble bra nok og gav opp”. Men så oppdaget hun en lokal låtskriverkonkurranse og meldte seg på, som ble et stort vendepunkt i livet;

Jeg meldte meg på konkurransen for å pushe meg selv til å faktisk fullføre en låt. Men jeg trodde aldri jeg skulle vinne! Det var en veldig gøy erfaring som ga meg troen på meg selv igjen”. 

 

Drømmer om å bli etablert artist 

Elisia Shine ønsker ikke at musikken hennes skal bli satt i bås, og liker å prøve ut forskjellige stilarter, men hun er ekstra glad i pop, r&b og hiphop; “Jeg håper jeg kan lage musikk som får noen til å holde ut litt lenger, ikke gi opp og få troen på seg selv igjen”. 

 

Artisten har mange planer for fremtiden;

Jeg planlegger flere singelslipp fremover, og i mars kommer det også musikkvideo. Forhåpentligvis blir det muligheter for konserter når pandemien har roet seg litt igjen”. Drømmen er å en dag bli en etablert artist som reiser rundt og spiller konserter, og Elisia Shine håper hun en dag klarer å skrive en hit som spilles på radioen; “Jeg mener jeg er født til å skinne, som alle er! Og jeg har lyst å bringe lys til de som hører på musikken min”, smiler hun. 

  • https://www.instagram.com/elisia_shine/
  • Facebook
Elisia Shine.jpeg
Elisia Shine.jpg
Elisia Shine cover.jpg
bottom of page