top of page

PAVNA - Regarde Moi

Den norske rapartisten PAVNA debuterte i juni med singelen "Regarde Moi", som på fransk betyr "Se på meg". Låten er listet på NRK P3X, og musikkvideoen premierte i musikkmagasinet Rubato. Bli bedre kjent med artisten her:

PAVNA.jpg

PAVNA

FRA Å LEVE BAK LUKKEDE GARDINER TIL Å SKRIKE "SE PÅ MEG!"

Sykehusbesøk, bekymringer og en streng oppvekst med store kulturforskjeller preget store deler av barndommen til 22 år gamle PAVNA. “Jeg følte meg som et problembarn. Jeg var unormal og det gikk hardt ut på selvtilliten min”.

Fredag 11.juni debuterte hun med raplåten “Regarde moi” som på fransk betyr “Se på meg".

 

"Jeg var sint da jeg skrev denne låten".

 

I “Regarde moi” hører vi en selvsikker og ubekymret PAVNA. Hun er bestemt og uredd i sin debut, med vokalen i fokus og omringet av et enkelt, men pompøst og mørkt bakteppe.

 

"Til tross for de sterke følelsene bak låten, får man en feelgood-essens av den", sier artisten.

 

STERKE KULTURFORSKJELLER OG KONSTANTE UTFORDRINGER

PAVNA håper å nå ut til unge mennesker som stammer fra minoritetsbakgrunner og som opplever sterke kulturforskjeller. Mennesker som gjennomgår konstante utfordringer i presset om å tilpasse seg med en fot i hver kultur.


"Jeg dedikerer denne sangen til alle som er i "puppe-stadiet" i livet og venter på å bli en sommerfugl".

LEVDE ET DOBBELTLIV

PAVNA studerer psykologi i Bergen, men vokste opp i Ski utenfor Oslo, og har røtter fra India. Den utfordrende oppveksten med store kulturforskjeller gjorde at hun lenge levde et dobbeltliv. “ Jeg følte ikke det var rom for å utfolde og utvikle meg, og levde i konstant krig oppi hodet om å finne en balanse på det som tilfredsstilte meg og det som var forventet av meg. Jeg skjulte sider ved meg selv og gikk bak ryggen til familien for å kunne gjøre ting jeg hadde lyst til."

Musikk, dans og venner gir PAVNA friheten til å være seg selv, og sakte, men sikkert har hun klart å bygge opp selvtilliten sin. Det var ikke før i 2019 da en venninne foreslo at hun skulle rappe litt om følelsene sine at hennes første "freestyle" ble til. Plutselig oppdaget hun en ny måte å uttrykke seg på og fikk en sterk lidenskap for låtskriving Hun var ivrig etter å legge ut musikken sin, men livet hadde andre planer for henne.

 

FOKUS PÅ MENTAL HELSE OG KREATIVITET

Samme året fikk faren til PAVNA kreft. Intense følelsesstormer, traumatiske episoder, tunge dager og sykehus preget hverdagen hennes i 8 uutholdelige måneder.

«Det var et mareritt. Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort uten menneskene rundt meg og musikk.» I 2020 døde hennes far, og hun skrev en bemerkelsesverdig hyllest fremført som en rap på sine sosiale medier.

«Pappa døde fire dager etter koronautbruddet i Norge og fikk aldri begravelsen eller minnestunden han fortjente. Han var en stor mann som satte spor hos mange med poesien og styrken sin, så jeg tenkte å bruke plattformen min for alt den er verdt for å hylle han for sin kamp før og etter sykdomsforløpet».

Videoen fikk stor respons og dette ga henne igjen bekreftelsen hun trengte for å følge drømmen sin om å bli (rap)artist. 

 

Månedene etter ble PAVNA preget av kraftige angst -og panikkanfall som følge av alt hun har opplevd. «Livet ble aldri det samme. Jeg fighter demoner i hodet hver dag med penn og papir (eller musikken) som mitt største våpen.»

 

Med fokus på mental helse, motivasjon og kreativitet er PAVNA sitt største ønske at musikken hennes skal være som en bestevenn for de som trenger det, og gi en følelse av tilhørighet. “Musikk er et fristed jeg flykter til når de mørke tankene truer med å ta over, og det ønsker jeg å gi til andre”. Musikkvideo til låten kommer 20.juni!

"Regarde moi"

Release: 11.juni 2021

Tekst: PAVNA

Komposisjon: Tower Beatz
Innspilt: MP studio

Miks og master: Tomtomstudio

Lengde: 3:25 min

ISRC: QZHN62101904

Label: PAVNA

Pressebilder: Francisco Munoz

Promo: Strö

Musikkvideo (20.juni): Roj Ferman

Bilder fra musikkvideo: Jøran Fjeldsbø Johannesen

PAVNA.jpg

«Look at me,

se på meg,

mírame,

regarde moi»

pavna.jpg

Pauls legacy

PAVNA´s tribute til sin far

PAVNA.jpg
PAVNA.jpg
PAVNA.jpg

«For homie

Hva vet du om krig?

Minste lille ting og du er en av de som syter

Pappa sa, "Du er champ om du yter"

Titanic synker – jeg er en av de som flyter»

bottom of page