top of page
Jonas-Lovv_Old-News.jpg

Skreddersydd til festfolket

JONAS LOVV har siden debuten ifjor, kommet med 2 store ballader og en musikkvideo, som minner oss litt om en sammensmeltning av Freddie Mercury og Sigrid. Responsen har vært stor, med bl.a intervju i avis og på radio, samt radiolisting. Den bergenske artisten har også spilt sine første utsolgte konserter i hjembyen. Nå er Jonas klar med låten “Old news”, og i en helt ny drakt denne gangen - nemlig pop som er skreddersydd til festfolket! 

Dette er en sann klubb-banger”, smiler Jonas lurt, “som handler om å finne en “rebound”, og prøve å overbevise seg selv om at man er klar for å gå videre”. 

 

Hit på dansegulvet

“Old news” har alle de riktige ingrediensene til å bli en smash-hit! Vi snakker synth med sidechain, funky elektriske trommer, leken bass, for ikke å nevne Jonas sin sterke og klare stemme med en enkel, suggerende melodi. Det definitive høydepunktet i låten er  det fengende refrenget, som fort kan føre til allsang. "Old news" er en klar hit på dansegulvet!

  • Facebook

Oppsummering av følelser

Til tross for et spenstig sjangerbytte, er “Old news” en fortsettelse av tematikken til fjorårets forgjengere “Blind” og “Better”; “Det er blitt en trilogi!”, ler Jonas, “en oppsummering av følelsene mine etter bruddet”. Da han begynte å skrive låten, var det en klassisk popballade med kun piano og vokal; “men jeg visste jeg ville gjøre den mer upbeat”, forteller han.

 

“Fuck deg, jeg vil ha det gøy!”

Jonas har samarbeidet med musikkprodusenten Tomtom siden debuten ifjor. Han ønsket at “Old news” skulle være en låt som kunne spilles på klubbene, og resultatet er en dansbar hitlåt; “Opptempo og dansbart er noe jeg har savnet å kunne tilby i musikken min”, sier Jonas. Det er også viktig for ham at folk kan relatere seg til teksten; “Men denne gangen blir det heller på en “fuck deg, jeg vil ha det gøy”-måte”, sier han og ler, "Nå kan du høre musikken min på vors og ikke bare narsj!".

Rosa kjole og høye hæler

Jonas elsker å eksperimentere med klær og mote. På coveret til låten, og på bilder og i video, ser vi ham i en rosa kjole og høye hæler; “Heterofile menn har rocket høye hæler, neglelakk og skjørt i årevis. Jeg er veldig inspirert av klassisk rock fra 70-tallet og glam fra 80-tallet, der det alltid har vært helt naturlig å leke med antrekk og det visuelle”, forteller han. 

 

Leken, fargerik og uredd

Jonas stiller seg uforstående til at samfunnet plasserer mennesker i en “legnings-bås”, basert på hvordan man kler seg; “Mote, rettere sagt hva man går med, burde ikke ha noe med legning å gjøre. Så kjolen jeg har på meg er også en “fuck off” til alle som mener at det ikke skal være lov å uttrykke seg slik man vil”, sier han. 

Artisten ser på seg selv som leken, fargerik og uredd. Det visuelle uttrykket hans er også en måte å oppfordre andre til å ikke ta seg selv så høytidelig; “Hvis du har en lidenskap så ikke vær redd for å uttrykke den, uansett hva samfunnsnormene sier”, insisterer han. 

 

Går med hjertet utenpå skjorten 

Det høres så enkelt ut. Men hva med motgang og mobbing?  

Jeg fant tidlig ut at hvis jeg skal være nøyaktig den jeg vil, og uttrykke meg på den måten jeg vil, så må jeg ha litt hard hud”, forklarer Jonas, som innrømmer at motgang og negativitet går innpå ham til en viss grad, “Jeg vil at folk skal dømme meg ut i fra det de ser. For det de ser er meg. Jeg prøver alltid å gå med hjerte utenpå skjorten”, sier han. 

 

Omgir seg med likesinnede

Heldigvis har ikke Jonas møtt så mye negativitet i det han gjør og står for. Han tror at folk som tør å være seg selv også har det bedre med seg selv; “Jeg vil heller være rundt 2-3 likesinnede mennesker som setter pris på meg for den jeg er, enn 100 som jeg må skjule identiteten min for”, sier han. Han mener også at man ikke skal presse sitt uttrykk og meninger på folk som ikke er interesserte; “Hvis du ikke liker det jeg gjør så har du heldigvis valget om å se den andre veien”. Han deler gjerne sitt beste råd til andre som ikke tør å være helt seg selv; “Plasser deg i de omgivelsene og med de folkene som setter pris på deg for den du er”. Han understreker at man bør være litt kresen på hvilke kamper man tar; “Din tid kommer, men pick your battles”.

 

Svette, tårer og latter

I høst kommer Jonas med sin første EP som får tittelen “Fabulous disaster”.  Målet er 5 låter som strekker seg mellom sjangrene pop og ballader, og like rundt hjørnet er altså EP’ens tredje bidrag, “Old news”, i form av en fengende og dansbar poplåt; “”Old news” er for den som prøver å glemme det man rømmer fra, og er ute etter noe nytt og spennende”, sier han. Han forsterker nå låt-arsenalet sitt og har snart et mer dynamisk sett som han kan ta med seg på scenen; “Jeg er klar for konserter!”, dirrer han, og gleder seg til å levere et show uten like, med svette, tårer og latter.

bottom of page