top of page
Spar 5.png

Sommervibber, trøkk og melankoli

Spar 5 er et bergensbasert band som spiller sjelfull poprock med norske tekster. Låtene er inspirert av et bredt spekter av sjangre, alt fra dansbare discorytmer til energisk rock med allsangfaktor. I høst slipper bandet sitt etterlengtede debutalbum, og som en liten forsmak på platen kommer de nå med låten “Vinden i håret”; ““Vinden i håret” gir både energi og godfølelse”, smiler Ruben, den ene av bandets to frontvokalister, men understreker at det også er en melankoli tilstede; “Teksten skildrer en person som har utviklet følelser for en i den innerste vennekjernen, og ikke vet hvordan h*n skal gå frem”, forteller han.

 

Et must i bilen

“Vinden i håret” er en feelgood pop/rock-låt med fengslende driv og catchy melodilinjer. Låta har et fengende hook/anthem og klare referanser til 80-tallets lydbilde, med både synther, choruseffekter og store trommer som smeller godt. Vokalt formidles låta som en duett med tette harmonier, som videre får støtte av et kor-teppe i refrenget. En låt som gir sommervibber og mye trøkk - et must i bilen!

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook
  • YouTube
  • TikTok

En boost

Helt siden Spar 5 startet å spille sammen i 2016 har de hatt mange konserter på Bergens scener, samt i Stavanger og Haugesund, til svært god respons, med både allsang og dansegulv. At dette er et godt liveband reflekteres også i hvordan låtene er spilt inn og produsert. Våren 2019 kom bandets debut-EP, "Hvis", som ble spilt inn i Duper Studio AS og mikset av Yngve Sætre. Dette medførte både listing på New Music Friday Norway og Indielista på Spotify, samt avspillinger på NRK P1.

To år senere og midt i pandemien, kom bandet med sin andre EP, “Blindpassasjer”. Dette resulterte i avspillinger på flere radiostasjoner, samt omtale i flere aviser, bl.a en fin omtale i Bergens Tidende som beskrev sjangeren som “soulrock på norsk”; “Det er også utrolig stas å få kommentarer om at folk hører på repeat og lurer på når neste konsert er. Det bidrar jo selvfølgelig med boost og en tro på at vi har noe fint på gang”, sier Ruben.

Ny musikalsk retning

Spar 5 higer alltid etter nye utfordringer og å utforske lydbildet sitt, og med “Vinden i håret” tar de en helt ny og spennende musikalsk retning; “Lydbildet er både rikere og større”, forteller Ruben, noe hele albumet vil bære preg av; “På det kommende albumet er det flere rocka låter enn tidligere, og vi har jobbet hardt for å utvikle soundet vårt”. Selv om rock er grunnstammen i låtene deres, låner de fra andre sjangre som pop, synthpop, elektronisk musikk og indie; “Vi låner litt fra det vi liker og lytter til, så vi videre kan skape noe eget vi syns er fett og fengende”. Gjengen har fått veldig fine tilbakemeldinger hittil, på årets to første singler, som bl.a medførte topplassering på Ukens Anbefalte låter i Stavanger Aftenblad, avspilling og intervju på radio, samt fin omtale i et svensk musikkmagasin og Møre Avis.

Spar 5.jpg
Spar5.jpg

Spente på responsen

Spar 5 er spente på responsen til “Vinden i håret”, og er sikre på at godfølelsen vil sette seg idet man hører den for første gang; “Dette er en låt som passer både om man ønsker å komme i godhumøret, drømme seg litt vekk eller vil ha litt hjelp til å bearbeide en lignende situasjon”, sier Ruben, og henviser sistnevnte til handlingen i låten, som skildrer en roadtrip med en nær vennegjeng og følelsene som oppstår mellom venner, “Det drømmende lydbildet, og drivet i trommer og bass, gjør at man nærmest kan forestille en åpen landevei foran seg, så dette er en kjøre bil-låt deluxe!”, ler han. 

 

Planer fremover
Bandets desiderte favorittparti i låten er “Me kjøre avgårde, du har vinden i håret”, som blir fremført med både trøkk og nerve; “Låten er for deg som trenger en feelgood låt med et fengende hook/anthem, sommervibber og mye trøkk!”, sier de, og gleder seg enormt til den er sluppet, og ikke minst spille den på konserter fremover.

 

Bandet dokumenterer sin musikalske reise med film og bilder fra innspillingen som deles på Instagram, TikTok, Facebook og Youtube. Det vil i forbindelse med slippene settes opp flere konserter i bergensområdet; “Vi har ambisjoner om å dra på turnè etter at albumet slippes til høsten”, avslutter Ruben med et lurt smil.

 

"Vinden i håret" kommer fredag 20.mai!

bottom of page