top of page
Hallaisiken.jpg

Fantasi og virkelighet,

tøys og alvor

 

Duoen Hallaisiken fra Bergen har laget et album bestående av 8 poplåter som er spesiallaget for barn, hovedsakelig mellom 10-14 år, og første smakebit, “Dykkermaske”, kommer fredag 19.august; “”Dykkermaske” er en sang om å gi seg selv et nytt perspektiv — en ny sjanse når alt virker vanskelig”, forteller duoen. 

 

Kristine Bjånes og Elin Hestenes har laget tekst og musikk som er en blanding av fantasi og virkelighet, tøys og alvor, og synes selv at låtene på det kommende albumet kan passe like godt for voksne; “Barn og ungdom er like opptatte av samme type følelser som vi voksne er, og tekstene tar utgangspunkt i det og hvilke opplevelser disse gir”, forklarer Kristine. 

 

Stemningsfull popballade

“Dykkermaske” er produsert i Tomtomstudio i Bergen, og er en behagelig og fin poplåt, med en flott tekst til ettertanke. Låtens oppbygning føles helt riktig; deilig og stemningsfull. Den starter rolig med synthpiano og vokal med en vakker melodi. Deretter vokser den med et lekent gitarriff, dyp bass, flotte korstemmer og store trommer, men som likevel aldri tar fokuset fra det som er viktigst, nemlig vokalen. Med unntak av at noen av korstemmene er sunget av barn, kan man trygt påstå at låten passer alle aldre og sklir rett inn i kategorien “tidsriktig popballade”.

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook

Vil hjelpe barn å uttrykke seg

Hallaisiken jobber med barn og musikk til daglig, og forteller at det kreves mye både kvalitetsmessig og kunstnerisk for å holde på barnas oppmerksomhet over tid. De har derfor testet ut deler av de kommende låtene sammen med barn; “Hvis musikken vår kan bli en del av soundtracket til barn blir vi veldig glade”, smiler de, og understreker at de er opptatt av å holde høy standard i alle ledd.

Duoen håper at de kan være et bidrag når barna senere skal uttrykke seg om ting de tenker på. Et eksempel er det å ha ADHD, som Elin har, og en av låtene på det kommende albumet handler om nettopp det; “ADHD kan føre til mye kreativt arbeid og idéer, men også frustrasjonen og følelsen av å være annerledes”, forklarer hun. 

 

Når en skal ut i verden

Duoen røper at albumets tittel blir “1000 skjermer”, og før den slippes i sin helhet i oktober vil vi få et par smakebiter til, men først ut er altså “Dykkermaske”; “Ting kan ofte bli bedre dersom man klarer å komme seg ut av sin egen «boble». Ved å stupe ut i det vanskelige kan man gi seg selv en sjanse”, forklarer Elin. “Hvorfor dykkermaske? Kanskje en trenger et lite panser når en skal ut i verden”, avslutter Kristine med et smil.

Hallaisiken.jpg
bottom of page