top of page
DSC08832-3.jpg

Pernille Wensel

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook

18 år gamle Pernille Wensel kom med sin første EP "Heavenly Things" i september. "Love Hurts", som er det siste sporet på EP'en, har fått en tilhørende musikkvideo som premierte i det norske musikkmagasinet Rubato. Låten kom også med i New Music Friday på Spotify! Artistens tidligere singler fra EP'en har bl.a blitt anbefalt av NRK Urørt, spilt på lokalradio i Bergen og sørlandet, og kommet med i ulike spillelister for indie artister på Spotify. Bli bedre kjent med artisten her:

Pernille Wensel

Forelsket i ballader

18 år gamle Pernille Wensel fra Bergen kaller seg selv en håpløs romantiker, og er hodestups forelsket i store ballader. Med sin vakre, sjelfulle og fortryllende lyse stemme, har hun en helt unik evne til å gripe lytterne.

Fredag 3.september kommer hun med sin første EP “Heavenly Things”, og EP’ens siste spor; “Love hurts” har en tilhørende musikkvideo.

Forskjellige perspektiver

Like etter at pandemien inntok Norge debuterte Pernille Wensel med den svært personlige balladen “Fix myself”, om mobbing, og å innse at man er god nok som man er. Låten fikk god respons fra publikum og siden den gangen har hun utgitt flere låter om forelskelse og knuste hjerter.

Pernille skriver gjerne låter om ting hun selv ikke har opplevd, og fra forskjellige perspektiver. “Jeg lager musikk for min egen del, men også for dem som trenger å høre og å føle den”, forklarer hun; “Jeg vil at mange skal kunne kjenne seg igjen i låtene mine”. 

Finner glede i det uforutsigbare

Å drive med musikk kan være uforutsigbart og krever mer enn å skrive låter, noe Pernille synes er motiverende; “Det er så mye forskjellig og det er ingenting annet som gir meg så mye glede og spenning i livet”. Hun husker godt øyeblikket hun bestemte seg for å satse som artist; “Jeg sang min egen låt på scenen for første gang og visste at det var dette jeg ville gjøre for alltid”. Nå drømmer hun om å reise rundt i verden og synge på store scener, møte interessante mennesker og få nye impulser.

I sommer fikk hun endelig mulighet til å spille konsert igjen, “Det er den beste følelsen jeg har hatt på lenge”.

 

Alltid bedre å elske

EP’en “Heavenly things” inneholder 5 spor i rekkefølgen; “Fix Myself”, “High on love”, “Look at me now”, “3 words 8 letters” og “Love hurts”. Selv om låtene er forskjellige, har historiene en rød tråd, nemlig kjærlighet; Egenkjærlighet, forelskelse, savn og knust hjerte. 

 

Det siste sporet, "Love hurts", er den eneste av låtene som ikke er utgitt som singel, og slippes sammen med EP'en på fredag. Myke pianoakkorder, strykere og Pernilles nære, sjelfulle og inderlige stemme synger om at kjærlighet kan gjøre vondt; "men det er bedre å elske fordi det kommer så sjeldent", sier hun.

Til denne låten er det blitt laget en vakker musikkvideo med både flygel og scenelys. Videoen ble spilt inn i Bergen i sommer sammen med regissør Lars Klemmetsrud.

 

Skrev 50 låter på et halvt år

Den største fordelen med å debutere midt i en pandemi er at man får mye tid til å skrive”, forteller Pernille, som skrev hele 50 låter det første halvåret. “Jeg begynner med piano eller gitar, og så kommer tekst og melodi”, forklarer hun, “men jeg trengte hjelp med å finpusse, strukturere og ferdigstille dem”. Pernille har gått på skole og bodd i Tyskland de siste 2 årene, og med stengte landegrenser, lockdowns og lang karantenetid, ble Facetime den eneste løsningen. 

Sammen med sin mentor og sanglærer, den bergenske soulartisten Myrna Braza, ble 50 låter kortet ned til 5. Da sommerferien kom kunne Pernille endelig reise hjem igjen til Norge, og sammen med Myrna og musikkprodusenten Thomas Haugland, også kjent som Tomtom, ble EP’en “Heavenly Things” komplett. “Tittelen passer så godt til feelingen i alle låtene”, sier hun.

 

Mer musikk på vei

Vedsiden av musikkvideo og EP-slipp fredag 3.september, kan Pernille Wensel røpe at hun er godt igang med EP nummer 2, og at en smakebit kommer allerede i oktober! “Låtene som kommer fremover viser en helt annen side av meg og er mye mer upbeat”, smiler hun lurt.

"It's both a

blessing

and a

curse"

Pressebilde_Pernille Wensel_Foto Jøran Fjeldsbø Johannesen.jpg

"and I don't know

which is worse"

Heavenly Things - EP

Release: 3.september 2021

Tekst & melodi: Pernille Wensel, Myrna Braza

Innspilt & produsert: Tomtomstudio v/ Thomas Haugland & Myrna Braza

Miks og master: Tomtomstudio 

Label: Frö

Promo: Strö

Musikkvideo: Lars Klemmetsrud

Coverfoto & pressebilde: Jøran Fjeldsbø Johannesen

Coverart: Pernille Wensel, Thomas Haugland

bottom of page