top of page

"Woman" kom med i flere norske og internasjonale spillelister og spilt på radio.

Pernille 3000.jpg

Woman

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • Facebook

Å vokse opp som jente

Da Pernille Wensel fra Bergen fylte 18 år skrev hun låten “Woman” som kommer fredag 18.februar;

Jeg ble inspirert av følelsene som følger med å vokse opp som jente i denne verden, både på godt og vondt”, forteller artisten. Å føle seg trygg er nemlig ikke en selvfølge for kvinner, mener hun.

 

Oppløftende

“Woman” er en midtempo, tidsriktig og kraftfull elektropoplåt, produsert i Tomtomstudio i Bergen, med tung synthbass, drivende, mørk trommepuls, en svingende, skitten synthlinje, og Pernille´s dynamiske vokal i sentrum. Låten har en tøff oppbygning fra vers til refreng, stilige korstemmer, og sammen med temaet faller den rett inn i kategorien “oppløftende”.

Om å elske seg selv

Jeg synger om å elske seg selv”, forteller Pernille, “Det handler ikke bare om at vi jenter ofte må håndtere små, upassende kommentarer til f.eks vekt og utseende, men i bunn og grunn om å ikke føle seg trygg”. Dette er noe låtskriveren selv har kjent på flere ganger; “Derfor er akkurat denne låten viktig for meg”.

 

Jenter må stå sammen

”Woman” ble ikke laget for å peke fingeren på eller skylde på noen, men for at vi jenter skal kunne støtte og heie på hverandre”, forteller Pernille engasjert, “Kanskje den også kan hjelpe andre til å få en bedre forståelse for hva mange jenter går igjennom og hvordan det føles”. Videre forteller hun at “Woman” handler om å ta tilbake styrken som hun føler altfor mange sliter med å holde på; “Vi lever i en verden hvor mye er urettferdig, og likestilling er noe vi fremdeles må jobbe mot. Så jeg synger også at vi jenter må stå sammen og starte en revolusjon!

 

Mer klar for livet

Livet endret seg ikke så mye etter at Pernille fylte 18 år, men hun føler at folk ser på henne på en litt annen måte nå, og ikke bare som et lite barn; “Jeg føler meg mer voksen og klar for livet”, smiler hun. 

 

Pernille har bodd i Tyskland de siste årene og går siste året på videregående skole, som ikke har vært den letteste opplevelsen for henne personlig; “Jeg har planer om å ta et friår etter sommeren og virkelig fokusere på helse, velvære og musikken min”. 

 

Rørende at så mange hører på musikken

Pernille debuterte som artist det første året av pandemien, og har allerede sluppet flere singler, musikkvideo og EP, til svært god mottakelse. Hun har fått fantastiske anmeldelser og omtaler i norske og internasjonale musikkmagasiner, kommet med i New Music Friday på Spotify, blitt listet på radio og spilt flere konserter; “Det er rett og slett litt overveldende på den best mulige måten”, forteller hun med et stort smil om responsen hun har fått, “Det er veldig rørende at så mange hører på det jeg har å komme med”.

 

Drømmer om å leve av musikken

“Woman” er en av låtene på hennes kommende EP “Poison love”, som slippes i sin helhet senere i år. Pernille elsker å eksperimentere med sjangre, og selv om det er i popsjangeren hun føler seg mest hjemme er hun ikke redd for å prøve nye ting. “Woman” skiller seg derfor litt ut fra hennes tidligere singler. 

 

Artisten røper at hun allerede er godt igang med EP nr 3; “EP nr 3 kommer til å være en vi ikke glemmer”, smiler hun lurt og planlegger å utforske enda voksnere temaer, “Men først kommer «Poison Love», med “Obsession” og nye låter som «Woman», «I Hate That I Care», «Here We Go Again» og ikke minst en bonus track «Rockstar Energy»”.

Pernille har store drømmer og ambisjoner og håper at hun en dag kan leve av musikken; “Jeg har nettopp begynt å bidra i musikkverdenen og har enda en lang vei å gå for å oppnå drømmene mine. Her og nå er jeg bare takknemlig for hvor langt jeg har kommet og de som har hjulpet meg på veien”.

 

Styrkende og oppløftende

Tyskland har ganske strenge regler i forbindelse med pandemien, og Pernille beskriver opplevelsen av å være ungdom akkurat nå som “tungt”, men håper veldig at det blir muligheter for å få spille noen konserter i år, og lage enda en musikkvideo. Når hun får spørsmålet om hva hun har savnet mest i pandemien er svaret “Kort fortalt, frihet”. 


Heldigvis har Pernille låtskrivingen å lene seg på når dagene blir ekstra tunge; “Musikken min har vel vært den største og av og til eneste formen av indre ro, spesielt når livet blir stressende”. Hun syns det er ekstra fint å kunne lage låter som samtidig kan hjelpe andre; “Jeg tror mange jenter kan kjenne seg igjen i “Woman”. Det er en styrkende og oppløftende sang, og derfor mener jeg at alle trenger å høre den”.

Pernille.jpg

"I love every inch of me"

bottom of page