top of page

HUNGRY EYES

Sebastian Andre Haugland utforsker artistlivet og slipper sin første singel "Hungry eyes", i samarbeid med Moonscapes.

Kommer 7.januar

Hungry eyes_Sebastian.jpg

Utforsker artistlivet

24 år gamle Sebastian Andre Haugland fra Osterøy har hele livet underholdt gjennom sang og teater. Nå ønsker han å utforske artistlivet og slipper sin aller første singel “Hungry eyes”, i samarbeid med låtskriver Elias Kritikos, også kjent som den bergenske artisten Moonscapes;

For meg handler “Hungry eyes” om å være ung og sulten på livet”, forteller Sebastian, “Vi er på jakt etter vår egen fremtid og der vi hører hjemme”.

 

Ble trollbundet av stemmen

“Hungry eyes” er en melankolsk New Age poplåt med klassiske 80s pop-elementer, noe som er viktig for Elias, da han ønsker å revitalisere nettopp det tiåret gjennom musikken sin. Låtskriveren forteller at han oppdaget Sebastian via en felles bekjent; “Jeg ble trollbundet av stemmen hans og visste at dette kom til å bli bra”, sier han.

Da Sebastian fikk spørsmålet om han ønsket å synge på låten var det ingen tvil; “Det å få lov å være med å synge på sangen er helt utrolig”, sier han, som også takket ja til tilbudet for å få gleden av å synge igjen; “På grunn av pandemien har alle arenaene jeg har kunnet synge på vært stengt”. Melodien og stemningen i låten fanget interessen hans, og jo mer han hørte på låten, jo sterkere ble betydningen.

 

Spennende prosess

Det å skulle utgi sin første låt er også litt skummelt, synes den ferske artisten, som alltid bare har sunget “live” før; “Å synge er utrolig gøy, men jeg har alltid gjort det live. Det at jeg nå har spilt inn en versjon som flere kan høre uten at jeg er tilstede gjør at jeg ikke har kontroll, noe som er skummelt, men også spennende”. Det er flere år siden sist han spilte inn i studio, og denne gangen fikk han være med på en viktig del av låtprosessen; “Jeg fikk gjøre sangen til min egen. Det er noe jeg lett kunne gjort mer av!”.

 

Håper å berøre mennesker med musikken

Sebastian lager ofte nye tekster til eksisterende sanger som brukes i musikaler han jobber med, men har ikke selv omfavnet det å være låtskriver. Da er det kjekt å kunne samarbeide med Elias, som også håper å berøre mennesker med musikken;

“Hungry eyes” handler også om å leve et selvstendig liv, fri for barrierer og komplekser, i ett med den man innerst inne er”, forklarer han. “Jeg håper at folk liker sangen, men også stemmen min, og er derfor veldig spent”, smiler Sebastian, som snart debuterer som artist.

 

“Hungry eyes” kommer 7.januar.

So, we ride 

Into the morning sky

With hungry eyes

Into the void we dive

Hungry eyes 

bottom of page