top of page

Den norsk-nigerianske afrofusion-artisten Lence George er med i flere internasjonale spillelister på Spotify med sin nye låt "Gat me high (komme her"). Følg med videre for intervju på TikTok!

cover art Gat me high (3000 × 3000px).jpg

Norsk afrofusion på sitt beste

Ble revet med av følelsene

Lence George fra Oslo lar seg bli revet med av følelser og hengir seg til dem i sin nyeste afrofusion-låt “Gat me high (komme her)”, som kommer fredag 4.mars. I låten synger han om kjæresten sin, og mimrer tilbake til da de først møttes og sommerfuglene han følte i det øyeblikket; “Hvis hun var en joint hadde jeg blitt høy på henne, og om hun var alkohol ville jeg drukket meg full”, smiler Lence George, “Og det var akkurat det jeg ønsket å uttrykke”. Låten er en del av deres historie, og Lence George håper lytterne både kjenner og husker den magiske følelsen av nyforelskelse når de hører på den.

Dansbar afrofusion på flere språk - også norsk!

“Gat me high (komme her)” er en dansbar, seig og sexy afrofusion-låt, med klare referanser til r&b- og reggaesjangeren. Låten svaier hypnotisk men samtidig lekent, med tung bass og elektroniske trommer, og drives fremover av artistens vokal, som også underbygges av mange korstemmer, med et stort fokus på det fengende refrenget. Lence George synger også på flere språk; noe er norsk, men hovedsaklig “Nigeriansk Pidgin”, en blanding av Nigerianske språk, portugisisk og engelsk. Musikkvideo kommer snart!

  • https://www.instagram.com/lovejimo
  • YouTube
  • TikTok

Kulturelt mangfold preger musikken

Lence George vokste opp i et travelt nabolag i byen Port Harcourt i Nigeria. Det enorme kulturelle mangfoldet som byen besitter preger sterkt den musikken han lager idag, og oppveksten hans har hatt en stor innflytelse på ham som artist; “Musikken min er veldig allsidig”, sier han, “Som barn deltok jeg i rap battles samtidig som jeg sang gospel i kirken. Improvisasjon var en stor del av alt, både sangmessig og i tekstene. Det lærte meg å være kreativ mens jeg formidlet og fremførte”, forklarer han.

 

Lærte å lage musikk på egenhånd

Men oppveksten i Nigeria var ingen dans på roser. Faren var lite tilstede og moren, som jobbet på markedet, måtte forsørge Lence George og brødrene hans. Noen ganger ble det vanskelig å betale for skolegangen deres, og i perioder måtte brødrene være alene hjemme. For å ha noe å bedrive tiden med, pleide brødrene å synge sammen, og Lence brukte bordet som tromme. 

 

Da Lence så kom til Norge var drømmen å fortsette å skape musikk, men siden han manglet erfaring med det vestlige musikksystemet kom han ikke inn på musikklinjen på videregående skole. Han bestemte seg dermed for å lære så mye han kunne på egenhånd, og da han var ferdig på videregående skole gikk veien videre til musikk- og lydproduksjon ved Noroff. Siden dette har artisten bl.a blitt radiolistet på NRK P3 og P3X, samt utvalgt til å spille konsert på bl.a Torggata og underarrangementet til By:Larm. 

 

Det er gratis å drømme

Lence George drømmer om å turnere verden rundt. Han har som mål å bli verdens beste musikkprodusent som er kjent for sin allsidige musikk; “Jeg vet ikke hvor grådig jeg er som drømmer så stort, men å drømme er gratis”, smiler han lurt. Han jobber for tiden med å bygge økosystemet rundt artistkarrieren sin for å oppnå målene sine; “Jeg vil ha alt”, avslutter han lidenskapelig.

image00002.jpeg

You gat me swimming in your ocean

Baby that all I need yeah

bottom of page