top of page
Hjertestans.PNG

Leker med sårbarheten i kjærligheten

Moonscapes har som misjon å revitalisere 80-tallets poprock. Nå har låtskriveren fra Bergen laget sin aller første låt på norsk, “Hjertestans”, som kommer fredag 15.april; 

«Hjertestans» handler om å gi alt og føle med hele seg”, forteller Elias Kritikos, som er artistens egentlige navn, “med vissheten om at man kan miste alt på et øyeblikk”. 

 

Duett tilbake i tid

“Hjertestans” er en stor poprock-ballade. Den starter rolig, med Elias sin myke vokal oppå et behagelig teppe av synth og elektroniske trommer. I refrenget introduseres den kvinnelige vokalisten, og de store trommene slippes løs og sender oss tilbake i tid, til 80-tallet. Det elektroniske lydbildet blir større utover i låten, og vi hører nye, spennende synther og synthriff. Men låten blir også mer organisk, med bl.a elgitar og piano. Dette er en stemningsfull og behagelig ballade på norsk som gir en beroligende følelse.

  • https://www.instagram.com/moonscapes_music/
  • Facebook

Indre landskap

Elias har røtter fra Hellas og vokste opp på idylliske Rhodos. Det var først da han flyttet til Norge som 18-åring for å studere at skapertrangen skjøt fart. Han ser på månen som et symbol på sannhet, introspeksjon og stillhet, og det var slik navnet “Moonscapes” ble til; “Moonscapes er et uttrykk for mitt indre landskap”, forklarer han.

 

Mer levende

Elias har lenge lekt med idéen om å lage en låt på norsk. Til tross for årevis med låtskriving, samt flere utgivelser de siste 2 årene, føles det nytt og uvant denne gangen; “Jeg opplevde at teksten ble mer levende, og ble sårere å synge”, sier Elias. Låten er spilt inn i Tomtomstudio i Bergen, og resultatet er en melankolsk pop-ballade på bergensk, med elektroniske elementer og 80talls-referanser.

 

Gode venner

Med seg på låten har han to gode venner og artister, Hjørdis Steinsvik på vokal og Bjørn Arild Hatteland på gitar. Han har kjent dem i åresvis da de alle har spilt i band sammen, bl.a i bandet “Heartshaker”; “Hjørdis har vært med å skape sounden til Moonscapes, med sin myke vokal”, smiler Elias, “og Bjørn Arild utfyller på en utmerket måte de mer pop’ete landskapene som Moonscapes representerer”. 

Hjørdis har også mye fint å si om Elias; “Han er en hyggelig fyr og en følsom låtskriver som virkelig legger hjertet i musikken sin”, sier hun, og synes det er kjekt å få være med å påvirke låten, “Det er gøy å synge på norsk også, og spesielt bergensk”.

 

Håper å nå inn i hjertene

Det å forelske seg bærer med seg en risiko, og kan føre til store følelsesmessige svingninger. Det er dette Elias leker med i “Hjertestans” - sårbarheten man tar med seg inn i kjærligheten; “Det er en låt om kontraster; fra forelskelse og begjær, til avmakt, sorg og desperasjon”, forklarer han.

 

Fremover lover artisten at det kommer mer musikk, men foreløpig blir de på engelsk. Han utelukker likevel ikke at det kan komme flere norske låter i fremtiden, og målet er uansett det samme; “Jeg håper å nå inn i hjertene til folk og at jeg kan bevege dem en smule på innsiden”.

bottom of page