top of page

Mer personlig på norsk

Da Elisia Shine, som har vært travel med flere singelslipp i vår, skulle skrive ny låt, kom inspirasjonen til henne plutselig på norsk istedenfor engelsk. Det har resultert i låten “Som eg e”, som kommer fredag 20.mai; “Norsk blir jo veldig personlig”, sier Elisia Shine, “Det å synge på dialekt er veldig kult, spesielt bergensk”, smiler hun. “Som eg e” handler om å våge å følge drømmene sine; “Den handler om å være seg selv, å tørre å skille seg ut, ikke følge strømmen, men hjertet ditt!”, forklarer hun engasjert.

 

Fyrverkeri av en låt

Introen setter stemningen umiddelbart: "Som eg e" er en ytterst radiovennlig låt med et lekent bakteppe. En opptempo, energisk, dansbar og fengende poplåt med attitude, produsert i Tomtomstudio i Bergen. Melodien og teksten er fengende og enkel, og et viktig budskap om å være seg selv kommer godt frem og passer utmerket til låtens lydbilde. Et fyrverkeri av en låt!

  • https://www.instagram.com/elisia_shine/
  • Facebook
Elisia Shine.jpg
Elisia Shine.jpg

Fotograf: Alvaro Garcia

Trosser tvilen gang på gang

Elisia Shine innrømmer at det har vært vanskelig å følge den kreative retningen, og å satse på musikken; “Samfunnet sier jo at du må få deg en utdanning og trygg jobb. En gang åpnet jeg meg opp om en drøm jeg hadde og noe jeg ville gjøre i fremtiden, og fikk en spydig kommentar tilbake om at jeg “drømte om å dra til månen””. Tvilen følger henne daglig, men hun trosser den gang på gang, med nye låter og innspillinger, og nå er hun på vei med sitt tredje singelslipp før sommeren; “Jeg kan bare være den jeg er”, sier hun, “Jeg klarer ikke å leve opp til det andre vil ha meg til å være, og jeg vil ikke forandre meg for å passe mer inn eller bli godtatt”, forklarer hun bestemt, “Jeg vil være fri og være meg selv. Folk får ta meg som jeg er ellers er de fri til å gå”.

 

Glad låt med viktig budskap

Det var viktig for Elisia Shine å lage en sang man blir glad av å høre på, til tross for et seriøst tema; ““Som eg e” er en energisk og glad poplåt som får deg i godt humør”, smiler hun, “Med en catchy melodi”. Hun tror mange vil kjenne seg igjen i den og håper man vil både danse og synge med; “Den er fengende og har et bra budskap. Og jeg håper at man tenker at man kan være 100% seg selv”. Å skrive på norsk har også gitt mersmak, så det blir nok flere norske låter etterhvert.

 

Passer til flere anledninger

Det er ingen tvil om at Elisia Shine gleder seg til å dele “Som eg e” med resten av verden, og selv synes hun den passer til mange anledninger; “Den passer til fest, trening, husarbeid, for å få litt energi, og ikke minst kjøretur”, smiler hun. Hennes eget favorittparti i låten er der hun synger “Eg e som sushi, eg kommer rå, hvis du ikke takler meg føl deg fri til å gå”, fordi hun viser litt ekstra attitude; “Om folk ikke liker at du er du, så er det deres tap”, avslutter hun, og dedikerer låten til alle som føler seg litt annerledes.

bottom of page