top of page

Moonscapes - When?

Moonscapes fra Bergen ønsker å revitalisere 80-tallet.  Singelen "When?" kom med i spillelister som New Music Friday, Bergensavisen og NPS Nyheter. Bli bedre kjent med artisten her:

"When you're

short of air

I will

breathe for you"

Moonscapes
"When?"

  • https://www.instagram.com/moonscapes_music/
  • Facebook

Revitaliserer 80-tallet

Moonscapes ønsker å revitalisere 80-tallets pop-rock med sin nye singel “When?” som slippes 20.august. I låten får vi elementer fra synth-pop, atmosfærisk rock og pop-rock, med klare referanser til dette tiåret. “Låten utfordrer til å stoppe opp og legge merke til det som rører seg innvendig”, sier bergenske Elias Kritikos, mannen bak Moonscapes

 

Musikk og natten er et fristed

Elias har røtter fra Hellas og vokste opp på idylliske Rhodos. Det var først da han flyttet til Norge som 18-åring for å studere at skapertrangen skjøt fart. Han minnes en tid med knoting på keyboard og da han ble trommeslager i sitt første band. Idag jobber han som psykomotorisk fysioterapeut, er europamester i backgammon og stolt far til 2 jenter, men musikk har alltid hatt en stor og viktig plass i livet.

«Det er gjennom musikken jeg får prosessert alle impulsene utenfra. Jeg føler at jeg kommer nærmere kjernen min for hver låt jeg gir ut. Musikk er min terapi». 

Elias elsker natten for da virker alt klarere og tanker og kreativitet blomstrer. Han ser på månen som et symbol på sannhet, introspeksjon og stillhet, og det var slik navnet “Moonscapes” ble til. “Moonscapes er et uttrykk for mitt indre landskap”, forklarer han.

 

Gresk melankoli og neon

Singelen “When?” handler om smerte og sorg, om tap og avvisning, men også om ikke å gi opp, om å forbedre seg, om toleranse og kjærlighet. Moonscapes oppfordrer til bevisstgjøring, retrospeksjon, selvomsorg og personlig utvikling. I lydbildet kan man i tillegg antyde en påvirkning fra gresk musikk, med dens melankolske undertoner.

Moonscapes ønsker å berøre mennesker”, sier Elias. “Det melankolske, optimistiske, dystre og oppløftende går hånd i hånd, slik som livet, der de forskjellige fasene glir over i hverandre.

Summen utgjør et retrospektivt musikalsk prosjekt ikledd et friskt neon-uttrykk.

When?

Release: 20.august 2021

Tekst: Elias Kritikos

Komposisjon: Elias Kritikos

Vokalinnspilling: Tomtomstudio 

Miks og master: Tomtomstudio 

Lengde: 4:32 min

ISRC: NONFP2104020

Label: 2021 Moonscapes

Pressebilde: Draum Studio Bergen

Promo: Strö

When-cover.jpg
Elias.PNG
bottom of page