top of page

better

22.10.21

Hva får du hvis du smelter en diger sangstemme á la Freddy Mercury inn i lydbildet til artister som Lewis Capaldi og Sigrid?

JONAS LOVV

Pompøse og fengende synthpopballader med fokus på stor vokal og tekst er typiske JONAS LOVV-egenskaper, og endelig kan den 27-årige låtskriveren fra Bergen melde at han er klar med låten “Better”, som kommer fredag 22.oktober.

 

Èn ting er sikkert, denne låten er stor!

  • Facebook
JONAS LOVV.jpg

"When we meet again next year I promise I'll do better"

"At this price it should taste better than it does"

Røyken har klarnet

“Better” er en oppfølger fra vårens sterke singeldebut, “Blind”. Ikke fordi låtene er like, men fordi Jonas sin historie fortsetter; 

Mens første låt handler om kjærlighetssorg og destruktive tanker, er “Better” en åpenbaring”, forklarer han, Røyken har klarnet og endelig klarer jeg å se mer rasjonelt på det som har skjedd og hvordan jeg kan fikse det”.

Låtskriving som selvterapi

JONAS LOVV utrrykker følelser gjennom musikken, og først og fremst for seg selv, som terapi;

Uendelig mange låter ser aldri dagslys fordi de kun har fungert som selvterapi”, forteller han. Artisten har opplevd mye kjærlighet, men også mye sorg i livet;

Det finnes så mye gode og vonde følelser der. Jeg vil vise de som føler seg alene i sorgen at dette er naturlige følelser og erfaringer vi alle må igjennom”. 

 

Å bli soloartist var hell i uhell

Det var bare hell i uhell at JONAS LOVV ble soloartist. Da det ene medlemmet i bandet han spilte i ga seg, våknet tanken om å fortsette som soloartist;

Jeg hadde allerede laget låter som ikke passet inn i det prosjektet, og etter oppfordring fra mine nærmeste og møte med (Löft) management, var plutselig starten på solokarrieren igang”.

6 måneder senere kom singeldebuten, musikkvideo, han har spilt sine første utsolgte konserter i hjembyen, og nå er han klar med sitt andre låtslipp og planlegger releasekonsert i november.

 

Aldri vært mer personlig

Samtidig innrømmer Jonas at det er mer ensomt å være soloartist enn det han først trodde det ville være; “Som soloartist er det deg og deg alene det koker ned til, uansett hvor mye hjelp og støtte du har rundt deg”, forklarer han. Samtidig blir små oppnåelser mye større, som det å se låtene sine, som først ble til alene hjemme i stuen, bli gigantiske i studio ved hjelp av teamet sitt, og det å spille konsert helt alene med kun selv selv å lene seg på. Jeg har aldri vært mer personlig og ektefølt i musikken min som nå, så jeg er veldig glad for at jeg turde å gå solo”.

 

Flere sterke lidenskaper

Jonas drømmer om å synge på store scener verden rundt og å leve av musikken, men har også to andre store lidenskaper. Tatoveringer er en av dem. Idag teller han 25 stk, og dét bare på overkroppen. 

 

Da Jonas var ungdom jobbet han i to tatoveringsstudioer og falt pladask for det kreative miljøet. Noen av tatoveringene hans har en ekstra betydning, som f.eks “Fuck Cancer”. 

Alle tatoveringene mine sier nok noe om meg som person, men alt i alt er det en artistisk form jeg har veldig stor respekt for”, forklarer han.

 

Ikke redd for hva andre tenker

Jonas brenner også for mote;

De kjønnede klesnormene er et konsept jeg lenge har slitt med og forstå. For meg blir andres mening om hva som er rett og galt for en heterofil mann å ha på seg helt urelevant”, forklarer han. Han finner veldig mye glede og inspirasjon i å leke med måten han kler seg på;

Det ironiske er at 90% av tiden er det ingen som vet at det er dameklær jeg har på meg før jeg selv påpeker det”, ler han.

 

Jonas sin klesstil er leken, ofte fargerik, og alltid gjennomført. Han elsker mote, men vil ikke kalle seg ekspert. Det er likevel viktig for ham å formidle at man må slutte å være redd for hva andre tenker; “Sannheten er at vi alle bare prøver å finne vår plass i verden, og det er mer enn nok plass til alle. Gå med det du føler deg bra i, samme om det er dame- eller manneklær”.

Som med tatoveringene er klær en uttrykksform Jonas har tatt til seg, og er en stor del av hans identitet som både menneske og artist.

 

Bygger et repertoar å være stolt av

JONAS LOVV er altså godt igang med innspilling av sin første EP, og kan allerede nå avsløre at selve tittelen blir “Fabulous Disaster”;

Det er en fantastisk katastrofe i musikkform, men du vet, på en god måte”, smiler han lurt. Han bygger opp et repertoar i disse dager, som han vil være stolt av å ta med på scenen. 

 

Singelen “Better”, som slippes 22.oktober, gir en god smak på det som kommer; 

Hvis du vil kjenne på det emosjonelle og rå kan du det, men hvis du bare vil nyte svære trommer og synthriff, så kan du det også”, forklarer han.

 

Noe for alle, med andre ord.

BETTER

Release: 22.oktober, 2021

Tekst & melodi: Jonas Lovv, Myrna Braza, Thomas Haugland

Innspilt & produsert: Tomtomstudio v/ Thomas Haugland & Myrna Braza

Miks og master: Tomtomstudio 

Label: Frö

ISRC:

Promo: Strö

Coverbilde: Christoffer Mögster

Promovideo: Christoffer Mögster

Pressebilde: Fransisco Münoz

Jonas Lovv - Better.jpg
bottom of page